|
|
|
... és jól összekeverjük, majd egy 24 cm-es tortaformában megsütjük.
A kávéba belekeverjük az aromát, majd a piskótákat egyenként megmártjuk benne. A piskótákat elosztjuk a tortalapon, majd a krémes krémport a tejjel keményre felverjük és a piskótára kenjük, majd a hűtőben dermedésig hűtjük. A tejszínből és a cukorból habot verünk, és a csillagcsővel ellátott habzsákból d... |
2018-04-07 13:48:33 |
|
|
|
|
|
|
... szereplő útmutató szerint, 250 ml befőttből felfogott meggylé felhasználásával (ha szükséges, hígítsuk fel vízzel) elkészítjük. Hozzákeverjük a meggyet, és hagyjuk kihűlni. Majd az alsó tortalapon egyenletesen elsimítjuk (hagyjunk ki a szélén 1 cm-t). A krémhez a zselatinlapokat a tasakon szereplő útmutató szerint előkészítjük, feloldjuk és langyosra hűtjük. A joghurtot egy keverő... |
|
2015-11-19 15:58:55 |
|
|
|
|
|
|
... elfelezzük. Így 10, egyenként 35x5 cm-es csíkot kapunk. Egyet a krémmel megkenünk, fölcsavarjuk, az egyik mézes karika közepére állítjuk. A következő tésztacsíkot is megkenjük a krémmel, a már tortalapon lévő köré tekerjük. Így járunk el csigavonalban a többi piskótával is. Akkor jó, ha a mézes lapot körben befedi, a krém egyharmada pedig megmarad. Ennek egy részét a tetejére kenj... |
2014-11-23 21:16:21 |
|
|
|
|
|
|
... tortagyűrűvel.
3.A marcipánt eldörzsöljük a porcukorral, rummal és 125 ml tejszínnel. A gyümölcsöt meghámozzuk, felszeleteljük, meglocsoljuk citromlével és egyenletesen elosztjuk a tortalapon. Beborítjuk marcipánnal és ráhelyezzük a másik lapot. A tojásfehérjét felverjük a cukorral és beborítjuk a torta tetejét.
4.20 percig 120 fokon szárítjuk a sütőben. Miután kivettük,... |
|
2014-02-27 18:46:19 |
|
|
|
|
|
|
... elfelezzük. Így 10, egyenként 35x5 cm-es csíkot kapunk. Egyet a krémmel megkenünk, fölcsavarjuk, az egyik mézes karika közepére állítjuk. A következő tésztacsíkot is megkenjük a krémmel, a már tortalapon lévő köré tekerjük. Így járunk el csigavonalban a többi piskótával is. Akkor jó, ha a mézes lapot körben befedi, a krém egyharmada pedig megmarad. Ennek egy részét a tetejére kenj... |
|
2013-09-15 13:21:22 |
|
|
|
|
|
|
... Tortakrém alapport a
tasakon szereplő útmutató szerint, a joghurt hozzáadásával
elkészítjük. A kész krémhez az őszibarackot is
hozzáforgatjuk, majd egyenletesen elosztjuk a tortalapon.
A málna szemeket is elrendezzük a tetején. A tortazselét a
tasakon lévő útmutató szerint elkészítjük, és a málnára
öntjük. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe hely... |
2013-06-16 11:04:22 |
|
|
|
|
|
|
... szerint, 250 ml
befőttből felfogott meggylé felhasználásával (ha szükséges,
hígítsuk fel vízzel) elkészítjük. Hozzákeverjük a meggyet,
és hagyjuk kihűlni. Majd az alsó tortalapon egyenletesen
elsimítjuk (hagyjunk ki a szélén 1 cm-t). A krémhez a
zselatinlapokat a tasakon szereplő útmutató szerint
előkészítjük, feloldjuk és langyosra hűtjük. A joghurto... |
2012-11-23 10:41:38 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítjük.
A tejszínt a porcukor, vanillincukor és citromaroma
hozzáadásával kemény habbá verjük, majd a kókuszreszelékkel
együtt a joghurtos masszához keverjük. A krémet a
tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd a lecsöpögtetett
mandarinszeleteket is elosztjuk a krémen (a szélénél körben
kb. 1 cm-es részt hagyjunk szabadon). A tortát 3 órára a... |
2012-11-17 11:16:41 |
|
|
|
|
|
|
... elfelezzük. Így 10, egyenként 35x5 cm-es csíkot kapunk. Egyet a krémmel megkenünk, fölcsavarjuk, az egyik mézes karika közepére állítjuk. A következő tésztacsíkot is megkenjük a krémmel, a már tortalapon lévő köré tekerjük. Így járunk el csigavonalban a többi piskótával is
Akkor jó, ha a mézes lapot körben befedi, a krém egyharmada pedig megmarad. Ennek egy részét a tetejére... |
2012-11-16 12:00:07 |
|
|
|
|
|
|
... kidobjuk. A sütőt 200 °C-ra (légkeveréses sütő 180 °C, gázsütő 3-4-es fokozat) előmelegítjük.
A tésztára szórjuk a mandulát, és 15 percre a sütőbe tesszük. Elrendezzük a tortalapon a birsalmát. A szirupot a tojásokkal és a tejszínnel elkeverjük, s a birsalmára öntjük. 180 °C-on (légkeveréses sütő 160 °C, gázsütő 2-3- as fokozat) 30 perc alatt készre sütjük.|... |
2012-10-21 22:10:37 |
|
|
|
|